Jagermeister - miniatúrka
Nemecký bylinný likér z 56 byliniek
Populárny digestív – bylinný likér Jägermeister – je originálom sám osebe a symbolom nemeckej precíznosti a know-how. Ľahko rozpoznateľný podľa takmer nerozbitnej fľaše a špecifickej chuti, vyrába sa z 56 byliniek podľa tajnej receptúry. Jeho výroba podľa originálneho receptu od zberu byliniek po jeho expedíciu trvá viac ako 365 dní. Pozostáva z mnohých krokov: Macerácia, zošľachťovanie základu Jägermeistra, dozrievanie v dubových sudoch, dávkovanie, filtráciu a plnenie do charakteristických zelených fliaš. Pred fľašovaním sa musí do základu znovu doplniť čistá voda, alkohol, karamelizovaný cukor a tekutý cukor. Jeho kontrola je počas celého výrobného procesu starostlivo monitorovaná – dokopy ide o sled 383 kvalitatívnych kontrol. Dôležitú úlohu v procese výroby zohrávajú majstri liehovarníci, ktorí odborne a podľa pôvodnej receptúry vykonávajú všetky kroky prípravy tohto likéru. Podávať ho možno samostatne, napríklad „zmrazený“ až pri -18°C, alebo v trendových prekvapivých koktejloch.